Oncologische behandelingen in Barneveld

De samenwerking tussen de verschillende gezondheidspartners van het Gezondheidshuis Barneveld krijgt steeds meer vorm. Sinds 1 november kunnen patiënten met kanker voor verschillende oncologische behandelingen terecht in de Norschotenlocatie aan de Klaverweide 1 in Barneveld. Ziekenhuis Gelderse Vallei start daar met 2 behandelstoelen.

Oncologische patiënten uit Barneveld en omgeving hoeven voor hun behandeling niet meer naar Ede te reizen en zijn daarna weer snel thuis.

De komende jaren neemt de vraag naar oncologische zorg verder toe. ‘Dit vraagt om een andere kijk op onze capaciteit: hoe kunnen we steeds meer patiënten optimaal blijven behandelen op een zo prettig mogelijke manier,’ zegt Tjarda van Heek, chirurg en medisch leider oncologie in Ziekenhuis Gelderse Vallei. Oncologische patiënten moeten vaak voor langere tijd regelmatig voor behandelingen naar het ziekenhuis komen, soms met begeleiding. Om patiënten zoveel mogelijk te ontlasten wil Ziekenhuis Gelderse Vallei de zorg zo dichtbij mogelijk aanbieden.

Eén van de vaste patiënten zei hier al over: ‘Onwijs fijn dat ik niet hoef af te reizen naar het ziekenhuis, maar dichterbij huis behandeld kan worden’. Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt in Barneveld met hetzelfde team zorgverleners, dus de patiënten zien vertrouwde gezichten.

Terug naar het nieuwsoverzicht