Valpreventie

Een valpartij kan zomaar gebeuren. U ook. Weet u achteraf nog waardoor u nou gevallen bent? Was de vloer glad? Of had u de drempel niet gezien? Of was u misschien een beetje duizelig? Doet ú er alles aan om een val te voorkomen? Kijk eens naar deze checklist en blijf stevig op de been.

Vaker vallen na 65e
Hoe ouder we worden, hoe groter de kans wordt dat we vallen. Uit onderzoek weten we dat ongeveer 30 procent van zelfstandig wonende 65-plussers minstens één keer per jaar valt. Waarschijnlijk ligt dit percentage zelfs hoger. Niet iedereen komt na een val namelijk bij de huisarts of op de eerste hulp terecht. Wel weten we zeker dat vallen de belangrijkste oorzaak is van letsel bij 65-plussers. Hoe zit dat met u? Staat u stevig op de been?

Van 27 september t/m 3 oktober is het de Nationale Valpreventieweek.

Wist u dat wij zaterdag 16 oktober 2021 aanwezig zijn op Gezondheidsbeurs in Barneveld? Deze Gezondheidsbeurs is van 10 uur tot 15 uur in de Veluwehal in Barneveld.
We geven tips hoe u op de been blijft én we kunnen meer vertellen over een speciaal programma dat in het najaar start: het In Balans Programma.

Ga terug